top of page

Μεσοθεραπεία

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ή ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑ

Η μεσοθεραπεία δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος θεραπείας, αλλά μία τεχνική, που μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά είδη προβλημάτων και θεραπειών τους. Συνίσταται στην έγχυση με ενέσιμο τρόπο διαφόρων ουσιών μέσα ή κάτω από το δέρμα.

Οι εγχύσεις αυτές είναι πολλαπλές και μπορεί να αφορούν μικρές ή μεγάλες περιοχές. Ο όρος μεσοθεραπεία προέρχεται από το ότι οι εγχύσεις παλαιότερα γίνονταν στο μεσόδερμα.

Σήμερα, οι εγχύσεις αυτές μπορεί να γίνονται σε διάφορα επίπεδα, αλλά προϋποθέτει πάντα πολλαπλές μικρές εγχύσεις, προκειμένου να γίνει διασπορά των ουσιών, τις οποίες βάζουμε.

ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Υπάρχει μεσοθεραπεία που αφορά στο πρόσωπο και μεσοθεραπεία που αφορά στο σώμα. Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο αποσκοπεί κυρίως στη βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου. 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΛΑΙΜΟ – ΝΤΕΚΟΛΤΕ:

Τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμοσθεί ένα άλλο είδος μεσοθεραπείας, η λεγόμενη «αυτόλογη μεσοθεραπεία». Ονομάζεται έτσι, διότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι από τον ίδιο τον οργανισμό του ατόμου. Στην πράξη, αυτό το οποίο γίνεται, είναι να λαμβάνεται αίμα από το ίδιο το άτομο που πρόκειται να κάνει την αυτόλογη μεσοθεραπεία και αφού γίνει κάποια επεξεργασία σε αυτό (φυγοκέντρηση, προσθήκη ουσιών που ενισχύουν τους αυξητικούς παράγοντες, κ.λ.π.), το υλικό που έχει επεξεργαστεί, χρησιμοποιείται ως υλικό που εγχύεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας. Το υλικό που λαμβάνουμε από το αίμα, είναι στην ουσία το πλάσμα του αίματος, στο οποίο υπάρχουν αυξητικοί παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι ουσίες που έχει ο οργανισμός μας για να διεγείρουν την ανάπλαση των ιστών. Μερικές φορές στη μεσοθεραπεία γίνεται προσθήκη ουσιών που ενισχύουν τους αυξητικούς παράγοντες. 

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές λήψης των αυξητικών παραγόντων. Ο κάθε γιατρός, με βάση την εμπειρία του, έχει επιλέξει αυτό που θεωρεί πιο αποδοτικό. Είναι απόλυτα ασφαλής, διότι η ουσία που χρησιμοποιείται, έχει ληφθεί από τον οργανισμό του ιδίου ατόμου.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μικρός.Συνήθως το άτομο μπορεί να εμφανιστεί την ίδια μέρα στο περιβάλλον του, μετά από μερικές ώρες, έστω και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει λίγο makeup.  Τα αποτελέσματα έχουν αρκετή διάρκεια, χρειάζεται όμως και κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εμφανιστούν, διότι ο οργανισμός πρέπει να έχει το χρόνο να δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπλασης του δέρματος.Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, εκτός από αισθητικές εφαρμογές, χρησιμοποιείται και σε επανόρθωση του δέρματος μετά από ατυχήματα, εγκαύματα, κ.λ.π. Η διαδικασία λήψης του αίματος, φυγοκέντρησης και εφαρμογή, συνολικά διαρκούν περίπου μισή ώρα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, τοποθετούμε αναισθητική κρέμα στο πρόσωπο. Αφού παραμείνει για περίπου μισή ώρα, έτσι ώστε να δράσει, η κρέμα αφαιρείται και γίνονται πολλαπλές εγχύσεις της κατάλληλης ουσίας.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές και σε συνδυασμό με την αναισθητική κρέμα κάνουν την ενόχληση να είναι πολύ μικρή, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.  Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του πολλές φορές ακόμα και την ίδια μέρα.

Όπως και να έχει όμως, την επόμενη μέρα πάντα είναι παρουσιάσιμο. Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από μερικές ημέρες. Συνιστάται το άτομο αυτό να κάνει δύο ή τρεις επαναλήψεις, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματός του.

Ακόμη και με τη μία φορά όμως θα δει βελτίωση στην υφή του δέρματος. 

Η θεραπεία χρειάζεται συντήρηση για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, η συχνότητα της οποίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Η μεσοθεραπεία εκτός από την υφή του προσώπου και την ποιότητα του δέρματος, μπορεί να βελτιώσει λεπτές ρυτίδες, αλλά και σημάδια από ακμή.Η γυναίκα ή ο άνδρας, που θέλει να κάνει μεσοθεραπεία, θα πρέπει να μην παίρνει αντιπηκτικά φάρμακα και γενικότερα να μην έχει προβλήματα πηκτικότητας στο αίμα. 

'Αρθρα
Δημοσιεύσεις
Βρείτε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page